Recommendation media (eller: zapperkulturens indtog på sociale medier)
“TikTok er ikke relevant for min virksomhed”, tænker du måske. Men det er det altså. Læs med i vores guide om recommendation media her.
Kulturinstitutioner og festivaler står konstant over for én stor udfordring: At sælge billetter.
Og hvordan sikrer man, at publikum faktisk går fra at være interesseret til at handle?
Hemmeligheden kan findes i e-commerce-verdenen. Ved at bruge datadrevne strategier fra e-commerce kan kulturinstitutioner ikke kun tiltrække flere besøgende, men også fastholde dem gennem målrettede og skræddersyede købsoplevelser.
Hvorfor?
Fordi disse teknikker, som fokuserer på en datadrevet forståelse af kunderejsen, konverteringer og fastholdelse, er nøglen til at tiltrække og fastholde besøgende – og optimere billetsalget.
Bliv klogere på hvordan du kan optimere dit billetsalg ved hjælp af e-commerce-teknikker og forvandle potentielle besøgende til betalende gæster.
Den første og vigtigste opgave er at forstå dine besøgende og deres kunderejse. Hvad tænder dem? Hvordan klikker de rundt på din hjemmeside? Hvor falder de fra?
Du skal tracke deres ankomst, deres bevægelser, og deres exit fra din hjemmeside. Værktøjer som Google Analytics og forskellige SoMe-pixels er din ven her.
Server-side tracking tracking kan hjælpe dig med at få mere præcise data, selv når browsere som Safari begrænser sporing. På den måde mister du ikke vigtig information om dine kunder.
Når du kender din kernemålgruppes adfærd, kan du optimere dine kampagner og hjemmesidens købsflow, så du rammer dem, præcis når og hvor de er mest modtagelige.
Pro-tip: Brug “heatmaps” (f.eks. Hotjar eller Crazy Egg) til at se præcis, hvor dine besøgende klikker, og hvor de taber interessen på din hjemmeside. Denne viden kan afsløre, om en specifik knap, sektion eller formular er en barriere – så du kan fjerne eller forbedre den og øge sandsynligheden for et køb.
Og brug analytics til at se, hvor dine kunder falder fra i købsflowet. Det kan være en lille detalje – som at du har for mange steps inden køb – der afholder dem fra at trykke ”køb”.
LÆS OGSÅ: Tracking i 2024: Server-side tagging, Consent Mode V2 og Google Privacy Sandbox
Jo nemmere billetkøbet er, jo bedre. Et effektivt købsflow kan betyde forskellen mellem en solgt billet og en forladt kurv.
E-commerce-verdenen har udviklet købsflowet til perfektion med trin som add to cart, purchase og abandoned cart strategier.
Kulturinstitutioner kan tage ved lære af dette for at maksimere billetsalget og konvertere flere besøgende til kunder.
Pro-tip: Tilbyd en "one-click-buy" mulighed for gæster, der tidligere har købt billet, så de kan gennemføre købet med minimal indsats. Du kan også overveje at tilføje en nedtællingsfunktion til tidsbegrænsede tilbud eller tilgængelige pladser, så besøgende kan se, når der kun er få billetter tilbage.
FOMO (Fear of Missing Out) er en stærk psykologisk drivkraft, og den kan være afgørende, når der skal sælges billetter. Giv dine kunder følelsen af, at de får noget eksklusivt ud af at handle hurtigt:
Pro-tip: Eksperimentér med dynamisk prissætning, så billetter bliver dyrere tættere på eventdagen. Det skaber et endnu stærkere incitament for de besøgende til at købe tidligt og sikre deres plads, før priserne stiger.
Ikke alle er klar til at købe billet første gang, de besøger din side. Derfor er det afgørende at bruge retargeting og segmenteret e-mail marketing til at holde kontakten.
Pro-tip: Lav et automatiseret e-mailflow med en særlig “tidsbegrænset rabat” til dem, der har besøgt din billetside uden at købe. For eksempel: “Kun for dig! Få 10% rabat, hvis du køber inden for de næste 48 timer.” Dette personlige touch kan være det sidste skub til at få dem til at konvertere.
Social proof – altså anbefalinger og anmeldelser – er en af de mest troværdige former for markedsføring. Når potentielle kunder kan se, at andre har haft en god oplevelse, er de mere tilbøjelige til selv at købe billet.
Pro-tip: Integrer “brugergenereret indhold” (UGC) fra sociale medier direkte på din hjemmeside eller billetside. Når tidligere gæster deler deres oplevelser, billeder eller videoanmeldelser, kan du nemt fremhæve disse på dit site. Det viser de nye besøgende, hvad de kan forvente – og skaber en følelse af, at de går glip af noget ved ikke at deltage.
At implementere e-commerce strategier i billetsalg kan være en gamechanger. Med datadrevet og målrettet markedsføring kan I få flere gæster til at købe billetter – og det med færre bump på vejen.
Hvis du vil have flere praktiske strategier og konkrete tips, kan du downloade vores gratis whitepaper “Sådan bruger du e-commerce strategier til at øge dit billetsalg”.
I denne dybdegående guide går vi skridt for skridt gennem, hvordan du implementerer datadrevne, konverteringsoptimerede løsninger, der er skabt til at maksimere dine salgstal og fylde dine sæder.
Og du er jo også altid velkommen til at tage fat i os, hvis I har brug for hjælp.
“TikTok er ikke relevant for min virksomhed”, tænker du måske. Men det er det altså. Læs med i vores guide om recommendation media her.
CVR 17885170 – Privatlivspolitik
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.