6 trin til den perfekte hjemmeside

Opdateret den 12. september 2023

Maja Nguyen

UX & Design

Du står og mangler en hjemmeside. Der findes uendeligt mange bureauer. De lover alle noget forskelligt – og givetvis meget imponerende! Forvirringen er total, og du aner ikke, hvor du skal starte, eller hvem du skal vælge.

Stop du bare jagten her! Vi giver dig alle grundene til, hvorfor du skal vælge os. 

Hos Marginal bestræber vi os på at være så gennemsigtige som overhovedet muligt – så du ikke pludselig føler dig fanget eller står over for noget uventet. Derfor får du her en step by step-guide af vores design- og udviklingsproces, så du har et fuldt indblik i, hvordan et samarbejde med os kan se ud.

Uanset om du skal til at have udvikling af en ny hjemmeside, eller om du bare vil have shinet din hjemmeside op, så er processen næsten den samme

Salgsdelen

Du tager en snak med vores rådgiver og salgswizard, Thomas, om dine behov og ønsker, og sammen finder I en aftale, der passer til dit budget. Der er selvfølgelig et par faktorer, der spiller ind, når I skal nå frem til en endelig pris. Det er f.eks.:

  • Har du udset dig et tema, vi skal arbejde ud fra, eller skal vi bygge din hjemmeside fra bunden?

  • Har du brug for en fotosession med vores in-house fotograf Sebastian, eller kan du levere billeder selv?

  • Skal du have skrevet nye tekster af vores tekstforfattere Katrine, June og Rikke? Måske ønsker du blot, at vi gennemgår dine tekster for korrektur? Eller har du helt styr på det selv?

Når I er nået frem til en endelig beslutning, sender Thomas en kontrakt, som underskrives af begge parter – OG SÅ skal vi i gang med det sjove!

Opstart af hjemmesideprojekt

Her starter den vigtigste del af projektet!

Når krusedullen på kontrakten er på plads, overleverer Thomas nemlig projektet til en af vores webdesignere, Maja eller Martin, og herfra er det bare jer, der styrer slagets gang.

Vi kontakter dig, og så skal vi ellers bare slå hovederne sammen og snakke om alt, hvad der indebærer design, stil og inspiration – alt sammen med udgangspunkt i din nuværende visuelle identitet. Det er også nu, at vi indsamler alt teknisk data, som kræves til at udvikle din hjemmeside. Det er f.eks. adgang til din hosting-udbyder og webhotel.

Hvis du har overvejet at gå en anden vej med din visuelle identitet, tager vi gerne en snak om det. Og hvis du er ude i at få lavet noget HELT nyt, såsom nyt logo og/eller identitet (fonte, farver, stil), så kan vi også dét – men det kan du læse mere om her.

Når vi har lært hinanden at kende, sender vi dig et udkast af en tidsplan over projektet med datoer og deadlines, som vi sammen kan gennemgå, så det passer inde i din travle hverdag – vi ved nemlig, at du har masser at se til i din kerneforretning, og på den måde kan du altid følge med i processen. Vi følger som regel tidsplanen ret nøje, men er der uventede forhindringer, kontakter vi dig med det samme og finder en løsning!

Eksempel på tidsplan

Designprocessen

Det er blevet tid til at gå i krig med et designudkast, som tager udgangspunkt i alt, hvad vi har talt om i opstartsprocessen. Udkastet leverer vi i Adobe XD, så du kan se udkastet som en rigtig hjemmeside – uden at have brugt tid på kodning, og du behøver slet ikke at have adgang til appen. Smart!

Herfra kan du komme med alt det feedback, du måtte have, inden vi tager næste skridt. Vi går nemlig meget op i at sparre med hinanden – og evt. holde et midtvejsmøde, så vi altid er på samme spor, uden misforståelser.

Vi tager os gerne god tid til at få styr på detaljerne. Designprocessen er faktisk den proces, der tager længst tid – netop pga. sparringen. Vi vil nemlig gerne sikre os, at vi rammer plet med lige dét design, du ønsker!

.. i mellemtiden

Hvis du har et photoshoot eller tekstforfatning med i din aftale, så klarer vi dén under designprocessen. Her vil du formentlig blive introduceret til et par nye Marginaler. For at sikre den bedste service, vil du blive sat i direkte dialog med vores fotograf Sebastian – eller en af vores tekstforfattere, Katrine, Rikke eller June. Således finder vi den helt rigtige stil og tone of voice.

Implementering, udvikling og test

Nu bliver det altså lidt internt … for i dette trin overleverer webdesigneren nemlig hele designet til en af vores udviklere Bjarke eller Bjarke (… ja, der er to af dem!), og så begynder Bjarkerne – som vi kalder dem – at opsætte hele designet i et testmiljø. Hov, vent – hvad er et testmiljø?! Det er sådan set hele din nye hjemmeside. Den er bare ikke live endnu – den er online, men ikke live.

De eneste, der har adgang til testmiljøet er i første omgang kun Marginal, men når en af Bjarkerne har sat det op, sender vi det til kommentarrunde hos dig. Her får du lov til at browse, klikke og teste den nye hjemmesiden – og du kan vende tilbage med eventuelle mangler.

Vi sørger for at teste alt, sikre, at det er mobil- og tabletvenligt – og sætte basic SEO og redirects op. Vi gennemgår alle links, tester alle kontaktformularer og gennemtjekker hele sitet.

LIVESÆTNING

SÅ KOM DAGEN! Vi er der næsten.

Vi forsøger altid at imødekomme vores kunder bedst muligt ift. deres hostingløsning. Derfor er vi ret fleksible med, hvor du er hostet. Uanset hvor, finder vi altid en løsning på at få din nye hjemmeside i luften.

… og for altid at være på den sikre side, laver vi altid en backup af din gamle hjemmeside, hvis vi skulle støde på tekniske problemer. Skulle det ske, at hele din nye hjemmeside crasher og ikke gider at samarbejde, kan vi altid lægge den gamle side op igen – så mister du nemlig ikke noget.

Nu er din hjemmeside ude at leve! Vi tjekker den lige en ekstra gang, men det var dét. Nu er din side LIVE og klar til brug ude i den store verden.

Du modtager herefter vores ”livesætningsmail”, hvor alt det formelle, du bør vide, står i! Men herfra er hjemmesiden din – og du får lov til at dele den med alle dem, du ønsker.

TILLYKKE MED DIN NYE HJEMMESIDE!

Bliv endnu klogere!

12. marts 2024

Google introducerer INP til Core Web Vitals

Google har de seneste par år testet Interaction to Next Paint (INP). Og de har netop meldt ud, at INP er en del af Googles Core Web Vitals fra marts 2024. Ikke nok me...

1. juni 2022

SEO WordPress

WordPress kan både være ret avanceret og utrolig simpelt. Hvis du ønsker at udføre SEO på din WordPress-side, vil vi meget gerne hjælpe dig! Derfor har vi samlet...

CVR 17885170
© Alle rettigheder forbeholdes – marginal.dk

CVR 17885170 – Privatlivspolitik