Vend telefonen og giv dine videoer mere synlighed

af | 31 juli 2019

Hvornår har du sidst vendt din telefonen for at se en video i fuldskærm på Facebook eller Instagram? Det er sandsynligvis længe siden. Langt størstedelen af tid tilbragt på sociale medier foregår nu på telefonen, og statistikker viser, at brugere er mere tilbøjelige til at se en video i et mindre format end til at vende deres telefon.

Alligevel er Facebook-annoncer og -film stadig præget af bredformatet. I mange år har det nemlig været anset som en dårlig markedsføringsstrategi at filme i højformat. Det skyldes, at YouTube og Facebook tidligere omgav en højformats video med sorte bjælker, der gjorde selve videobilledet langt mindre. Og selvfølgelig, at professionelle kameraer som udgangspunkt altid fotograferer og filmer i bredformat.

Men det er fortid nu. 94% af verdens mobilejere holder deres telefoner vertikalt hele tiden og er ikke tilbøjelige til at vende den for at se en bredformats video. De vil have lettilgængelige videoer leveret i det format, der kræver mindst af dem.

At forbrugerne kræver højformatsvideoer på sociale medier, er en klar tendens – understøttet af Snapchat, Instagram Stories og IGTV, som udelukkende er baseret på højformatsvideoer. Selv YouTube og Facebook har nu optimeret deres apps til at give video i højformat størst synlighed.

Responsiv hjemmeside til mobil

Responsiv hjemmeside til mobil

Vi skaber film på computeren – men konsumerer det på telefonen

Udfordringen er, at professionelle film skabes på computerens bredformatskærm. De fleste er vant til at bedømme færdigtklippede film på computerskærmen og dernæst flytte filmen over på telefonen eller de platforme, den skal eksponeres på.

Men her opstår fejlen: at fortabe sig i filmteknik og indhold uden at overveje platformen og måden, filmen skal konsumeres på.

Hvis en film er tiltænkt annoncering på sociale medier, er chancen for at målgruppen standser op i deres scrollen og vender telefonskærmen meget lille. En film i højformat fylder mere på skærmen og giver annoncen større opmærksomhed – og 90% større chance for, at videoen bliver set til ende.

Forskellige formater til forskellige platforme

Smartphones har forandret måden, forbrugere agerer på, og som virksomhed er man nødt til at følge med. Men det betyder ikke, at bredformatsfilm nødvendigvis skal udfases. Det kommer alt sammen an på din målgruppe og formålet med din film.

Reklamefilm til TV eller biograf skal naturligvis alle laves i bredformat, hvorimod annoncering på Facebook eller i Instagram Stories kan drage fordel af film i højformat. IGTV er udelukkende baseret på højformat, men Instagrams almindelige feed endnu ikke godtager højformat.

Dit valg af filmformat skal altid afspejle din målgruppe. Hvad angår film til din hjemmeside bør du f.eks. dykke ned i din hjemmesidestatistik og undersøge, om størstedelen af dine besøgende tilgår din hjemmeside fra deres telefon eller computer – og først tage beslutningen derefter.


Har du brug for mere hjælp?

Ved du ikke, hvor du skal starte eller slutte med din video-markedsføring? Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig. Læs mere her.

Relaterede indlæg

Annoncering på sociale medier
24 januar 2023

Google Ads vs. SoMe?

Marketing kan være en svær øvelse. Der er flere platforme at vælge imellem, de har hver deres fordele, det er ikke...
Læs mere