6 ting, du SKAL have styr på i din Facebook-annoncering

Opdateret den 23. april 2025

Anders Frandsen

Meta Paid & Tracking

Annoncering på Facebook (og Instagram) er stadig blandt de mest effektive kanaler til at skalere forretningen — men kun hvis du gør det rigtigt. Vi ser mange virksomheder, som skyder med spredehagl og håber på resultater. I virkeligheden kræver effektiv Facebook-annoncering strategisk forståelse og teknisk præcision. Men hvordan kommer du i mål med det?

Her er 6 ting, du skal have styr på, hvis du vil lykkes.

 

1. Tracking – uden data famler du i blinde

Tracking er fundamentet for al performance marketing. Uden korrekt opsat sporing ved du hverken, hvad der virker, eller om du spilder penge – og i så fald hvad det er, du spilder dem på. Sørg for, at Meta-pixlen (og eventuelt Conversions API) er sat korrekt op — og test, at dine events (purchase, lead, add to cart) faktisk bliver målt.

Men selvom du benytter Meta-pixlen, er det over de seneste år er blevet sværere at spore brugere præcist. Der har været et stigende privacy-fokus, og Apple har blokeret meget tracking på iPhones siden iOS 14. Derfor er det afgørende, at du holder dig opdateret på, hvordan du bedst muligt tracker dine kunder, hvis dine annoncer skal performe optimalt. En måde at sikre højere præcision og relevans i dine data er bl.a. at skifte til server-side tracking.

Og husk: Hvis du ser skæve tal i din annoncering, så dobbelttjek, hvordan dine events er konfigureret. Sørg for, at du sammenligner æbler med æbler — f.eks. ved at bruge UTM-tags i samspil med GA4 eller serverdata. Jo mere gennemsigtige og gennemskuelige dine data er, desto lettere er det for dig at optimere din annoncering – og se hvis noget pludselig ikke stemmer.

2. Målgrupper – ram de rigtige, ikke de mange

Du kan have verdens bedste annonce, men hvis den rammer forkert, er det penge ud ad vinduet. Effektiv målretning handler i dag mere om signaler og data end klassisk demografi.

Brugerdefinerede målgrupper baseret på kundelister, website-trafik, e-mail-engagement eller købshistorik er langt stærkere end brede, interessebaserede målgrupper. Kombinér det med lookalikes, men vær opmærksom på, at Meta i stigende grad favoriserer broad targeting, hvor deres algoritme får mere og mere frihed til at styre målgruppen.

Nogle kampagner performer bedst med manuel segmentering — andre med fuld automatisering. Derfor er det en god idé, at du tester, hvad der virker hos dig. Samtidig har dit content i dine annoncer også stor betydning for, hvem du rammer med din annoncering – og hvor godt det matcher kundens interesse. Mere om det senere.

3. Målsætning – Meta optimerer efter det, du beder den om

Din valgte kampagnemålsætning er ikke bare en formalitet – det er den motor, der styrer hele maskinen. Hvis du vælger "trafik", men egentlig vil have salg, træner du algoritmen til at finde folk, der klikker – og ikke dem, der køber.

Sørg for, at du vælger en konverteringsbaseret målsætning, hvis du vil have bundlinjeresultater. Og gå efter hændelser længere nede i tragten (som køb), hvis du har et stort nok datagrundlag (50+ events pr. uge anbefales – vi har dog set fine resultater med mindre).

Har du ikke nok konverteringer? Så test med "leads" eller "tilføj til kurv". Og glem ikke at branding også har en stor værdi for dit brand – især på lang sigt. Du kan evt. køre brandingkampagner, hvor du laver retargeting på videoafspilninger. På den måde sikrer du synergi mellem dine kampagner og en klar kunderejse, samtidig med at du får opbygget en brugbare retargetingmålgrupper.

4. Visuals – En god teknisk opsætning kan ikke redde dårligt content

Uanset hvor skarp du er på opsætning af korrekt tracking og målsætninger i din annoncering, kan det hele være ligegyldigt, hvis du ikke sørger for at lave visuelt indhold, der passer til dit brand og din målgruppe.

I sidste ende er det dine billeder og videoer, der afgør, om folk stopper op og engagerer sig. Dit kreative udtryk skal derfor ikke bare være flot — det skal være testet, relevant og konverterende. Og så er det vigtigt, at det passer til din målgruppe og taler ind i deres interesser – samt hvor de befinder sig i kunderejsen.

Tænk over, hvor i kunderejsen brugeren er: Bruger du storytelling i top-funnel, testimonials i midten og tilbud i bunden? Ved at skabe en brugerrejse, hvor din målgruppe føler, at de bliver taget i hånden og ledt let fra den indledende interesse over tryghedsskabende argumentation og endelig en god grund til at lave et køb, bliver det nemmere for dem at tage valget.

Husk desuden, at Meta selv anbefaler mobile-first, vertikale formater, korte tekster og tydelig branding de første 3 sekunder. Du har meget kort tid til at fange en ny kundes opmærksomhed, så sørg for, at dit indhold er catchy fra første blik.

5. Baser dine valg på andet end din mavefornemmelse – test løs!

Det leder os naturligt videre til dette punkt – nemlig splittests! Facebook-annoncering er ikke ligesom tv-reklamer, du sætter op én gang og så lader det køre sit eget show. Du skal konstant være i test-mode. Det gælder både dine kreativer, målgrupper og budgetter. 

Du kan teste på flere niveauer – alt afhængig af dit budget. Med A/B-splittests får du de mest reelle svar. Her laver Facebook to identiske målgrupper og tester to versioner op mod hinanden på lige vilkår. 

Vores anbefaling er, at du kører med en evergreen-kampagne, hvor du putter dine bedst performende annoncer i. Det skaber ro på annoncekontoen og gør det nemmere at skalere uden at miste performance. Ved siden af det kører du med dine tests. På den måde har du hele tiden øje på, hvad der performer bedst i øjeblikket – uden at miste vigtige konverteringer.

Samtidig skal du holde øje med ad fatigue. Hvis frekvensen bliver for høj, eller resultaterne dykker, så skift ud – eller roter mellem dine evergreen-elementer.

6. Hvor meget overlader du til Meta?

Meta har efterhånden en ret veludviklet algoritme – og det er tydeligt, at de gerne vil have brugerne til at overlade mange af beslutningerne til den. Når vi snakker Advantage+ shoppingkampagner, ser vi gode resultater med at overlade meget af annonceopsætningerne til algoritmen. Men pas på, når det kommer til det visuelle!

Meta har nemlig introduceret annonceoptimeringer på det visuelle materiale i annoncen. Her kan du give dem tilladelse til at tilføje musik, tekstelementer, optimere dit visuelle materiale eller tilføje sitelinks. Hvor sitelinks ofte er en god tilføjelse til dine annoncer, kan ting som musik og automatiske baggrunde ende grueligt galt, hvis algoritmen ikke kender dit brand tilstrækkeligt.

Så tænk dig godt om, inden du slår diverse optimeringer til. Det kan have negative konsekvenser for din annoncering.

BONUSTIP!

Et sidste, men vigtigt tip! Lad være med at ændre i dine annoncer, når de først er sat i gang. Meta’s algoritme skal bruge tid til at finde fodfæste. Lad kampagnen løbe mindst 3-5 dage, før du laver større ændringer. Ellers nulstiller du læringsfasen – og det kan koste dyrt.

Får du nok ud af din annoncering på Facebook?

Selvom annoncering på Facebook (og Instagram) efterhånden er rimelig brugervenligt, er der mange parametre, du skal have styr på, hvis du vil have mest muligt for dine annoncekroner. 

Hvis du er seriøs omkring din annoncering, skal du som minimum være bevidst om og arbejde med de seks punkter, vi har introduceret her. Så er du godt på vej til at få succes med annoncering på sociale medier.

Virker det udoverskueligt? Eller vil du hellere bruge din tid på vigtige driftsopgaver i virksomheden? Så tager vi gerne en snak med dig om, hvordan vi kan være med til at optimere og sikre værdi for de penge, du kaster efter annoncering.

Anders Frandsen

[email protected]
Har du brug for sparring på din annonceopsætning eller vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med at optimere det, så du får mere for pengene?
Så tøv ikke med at kontakte mig!

Bliv endnu klogere!

CVR 17885170
© Alle rettigheder forbeholdes – marginal.dk

CVR 17885170 – Privatlivspolitik

Tilmeld dig Marginal's nyhedsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Samtykke*